недеља, 8. децембар 2019.

Горан Весић: Раковица је последњих година добила седамдесет уређених парковских простора и дечјих игралишта

Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је данас отварању обновљеног кошаркашког терена и дечјег игралишта у парку у раковичком насељу Миљаковац 2 и том приликом заједно са државним секретаром у Министарству унутрашњих послова Милосавом Миличковићем симболично засадио дрво, које ће оплеменити овај простор. Дрвеће црвеног јавора засадили су и члан Градског већа Филип Марјановић, председник општине Раковица Владан Коцић и народна посланица Душица Стојковић, уз асистенцију радника ЈКП „Зеленило – Београд”. 

Горан Весић је подсетио да је у последњих шест година на територији Раковице урађено више од седамдесет оваквих игралишта, што је један од показатеља максималног ангажмана да се подигне квалитет живота грађана. Тренутно се сређује још шест парковских простора у Раковици, а један од њих управо је овај у Улици Николе Мараковића, казао је Весић.

– За уређење овог простора, по свим безбедносним стандардима, Град Београд је издвојио дванаест милиона динара. У парку сада има нових справа за старију и за млађу децу, кошаркашко игралиште, клупе са шаховским таблама, место за одмор, ново зеленило. У насељу живи око десет хиљада људи, од којих је око хиљаду деце. До сада је деци најближе игралиште било на Миљаковачким изворима. Овај простор био је доста запуштен и постојала је потреба да се житељима овог краја обезбеди простор за игру, одмор и рекерацију – рекао је Весић.    

Заменик градоначелника је нагласио да су грађани иницирали сређивање парка са приближно три стотине потписа и то посредством Општине Раковица. 

– То је био нормалан, људски захтев. Зато сам срећан што данас имамо буџет, како градски тако и општински, којим можемо да решавамо овакве ствари. Наравно, није увек све у буџету, јер за ово није било потребно много новца, већ више добре воље и слуха  – истакао је Весић. 

Весић је захвалио Општини Раковица која је прихватила иницијативу грађана, похваливши сарадњу са овом општином, која је, нажалост, дуго „тражила себе” и покушавала да постане опет важан део Београда. Последњих шест-седам година, додао је Весић, захваљујући изузетној сарадњи са градом, грађани Раковице могу поново да кажу да се не осећају као грађани другог реда и да имају све оно што и остали Београђани имају.