петак, 14. август 2020.

За обнову школе и три вртића у Сопоту 55,5 милиона динара

Секретаријат за образовање и дечију заштиту је за обнову Oсновне школе „Цана Марјановић” и три вртића у Сопоту издвојио 55,5 милиона динара, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Он је данас са председником oпштине Сопот Живорадом Милосављевићем обишао реконструисану школу у чију је обнову уложено 37 милиона динара. 

– Реконструисаним и адаптираним делом школе добили смо безбедан објекат за одвијање наставе, обновљену свечану салу, свлачионице, које ученици нису имали, и библиотеку. Град је школу опремио новим намештајем и опремом за фискултурну салу – рекао је Гак.

Он и Милосављевић обишли су и вртић „Весело детињство” у Малој Иванчи, где су у току радови на адаптацији и санацији, као и последњи новоизграђени вртић „Пчелица”, чију је изградњу са 130 милиона динара финансирала Општина Сопот.

– Ово је једна од четири општине у Београду на којој након завршеног конкурса за вртиће немамо листу чекања, зато нам је сада овде приоритет санација постојећих вртића, јер су капацитети довољни након отварања новог вртића прошле године – рекао је Гак.

У вртићу у Малој Иванчи у току су реконструкције кухиње и инсталација, комплетна санација терасе на спрату, као и дела тротоара на техничком улазу у кухињу. То је, према речима Гака, један од три вртића где се у овом тренутку изводе радови у вредности од 18,5 милиона динара.

Милосављевић је истакао да су ово примери одличне сарадње институција на свим нивоима јер је најбитнији крајњи исход – бољи услови за децу у школама и вртићима.

– У сарадњи са Градом Београдом и Секретаријатом за образовање и дечју заштиту покренули смо обнову установа за децу и резултате видимо, јер већ у септембру дочекујемо ђаке у обновљеној школи у Раљи и дограђеном вртићу у Малом Пожаревцу – закључио је Милосављевић.

Гак и Милосављевић су најавили и проширење ОШ „Милорад Мића Марковић” у Малој Иванчи, као и изградњу нове фискултурне сале.