понедељак, 21. јун 2021.

Весић: Бесплатни здравствени прегледи за децу која буду ишла у градске школе спорта

Сва деца, њих око 62 хиљаде, узраста од 1. до 4. разреда основне школе, која од 1. септембра ове године буду похађала бесплатне градске школе спорта имаће бесплатан здравствени преглед у републичком Заводу за спорт, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Он је подсетио да је Град Београд заједно са Министарством омладине и спорта покренуо бесплатне школе спорта на територији 12 београдских општина.

– Деца која буду одлучила да иду у градске бесплатне школе спорта моћи ће да тренирају рукомет, одбојку, кошарку, фудбал, борилачке вештине, гимнастику, плес и атлетику. Ове школе спорта родитеље неће коштати ништа јер ће тренере, термине и опрему платити Град и министарства. Обезбедили смо бесплатне здравствене прегледе, који су по закону обавезни и које родитељи сада плаћају уколико им деца негде тренирају, за ону децу која буду ишла у градске школе спорта. Дакле, градске школе спорта, које организујемо заједно са Факултетом спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, биће потпуно бесплатне за децу која их буду похађала – истакао је Весић.

Он је додао да је захвалан министру Вањи Удовичићу и Министарству омладине и спорта јер су омогућили да прегледи за децу у Заводу за спорт буду бесплатни.

– То је још једна додатна помоћ родитељима која ће омогућити уштеду у њиховим кућним буџетима. Током ове недеље ће између Града Београда и републичког Завода за спорт бити потписан уговор о бесплатним прегледима. Београд наставља да улаже у своју будућност и нашу децу. После бесплатних таблета и дигиталних уџбеника који ће од 1. септембра бити доступни за око 100 хиљада ученика, сада обезбеђујемо бесплатне школе спорта за 62 хиљаде малишана – навео је Весић.