петак, 23. јул 2021.

Весић: Јавност са правом узнемирена због пуштања на слободу бахатог возача

Заменик градоначелника Горан Весић оштро је осудио пуштање из притвора бахатог возача који је на пешачком прелазу убио дечака и тешко повредио његовог брата и оца, и истакао да је оваква одлука са правом узнемирила јавност.

Гостујући на ТВ Студио Б, он је нагласио да у овој земљи, као и у свакој демократској земљи постоји независност правосуђа и да нико нема право да се меша у њихов рад. 

– Како неко ко је учинио такво недело и има више кривичних дела и казни због бахате вожње и понашања може да буде пуштен да се брани са слободе? У овој земљи, као и у свакој демократској земљи постоји независност правосуђа и ми немамо право да се мешамо у њихов рад. Не знам ко су људи који су донели ту одлуку, али се питам како могу да спавају. Саобраћајне несреће могу да се десе и ако нисте криви, али овде се види ко је крив и ко је покосио два детета на пешачком прелазу и побегао са лица места. Ако то не изазива узнемирење јавности, а то је један од разлога за притвор у Закону о кривичном поступку, онда ја не знам шта још може да узнемири јавност – запитао се Весић.

Према његовим речима, колико год да буде осућен тај бахати возач, родитељима то дете нико не може да врати, али макар да се зна да постоји закон и да се за оваква дела одговара.

На Карабурми је у току протест грађана, затворена је Улица Маријане Грегоран због тога што је пуштен на слободу возач који је убио дечака и тешко повредио његовог брата и оца.