недеља, 25. јул 2021.

Весић: Не бежим од проблема као други, станари у Видовданској добиће станове

Станари зграде у Видовданској на Врачару добиће станове исте квадратуре у новој згради коју ће изградити Град, јер мој посао је да решавам проблеме грађана, чак и када Град није надлежан за неки проблем, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић. 

– Састао сам се са тим људима, предочио им ситуацију и понудио решење, јер за разлику од других, не бежим од проблема, већ покушавам да их решим – рекао је Весић за ТВ Пинк.

Он је додао да тужилаштво води кривични поступак, након чега ће бити поднета оптужница против одговорних, јер је, како је рекао, очигледно нечијим пропустом дошло до трагичне грешке да је срушена суседна зграда.

Весић је подсетио да је станарима на састанку предочио да они могу да туже инвеститора и сачекају две, три године, јер би сигурно добили на суду, али би то дуже трајало, или да Град сагради зграду, у којој би добили станове исте квадратуре, а да Град тужи инвеститора. 

– Град ће изградити зграду и тужиће инвеститора. То је одговорно понашање. Ја хоћу да станем иза сваког грађанина. А, ми ћемо да наплатимо штету од инвеститора – рекао је Весић.

Станари Видовданске неће бити бескућници, поручио је Весић и истакао да се неће поновити случај из 2008. године са станарима из Дубљанске улице. 

– Када је бивша власт водила Београд и када су пустили људе да сами наплаћују од инвеститора, и после 13 година ти грађани нису наплатили штету и немају кров над главом. Никада нећу бежати од проблема у граду, чак ни када Град није надлежан, као у случају Видовданске, јер је дозвола била општинска – рекао је Весић.

Када је реч о гласању грађана за изглед будућег београдског метроа, Весић је рекао да од јуче води предлог број 3. Грађанима су понуђена четири предлога за изглед вагона, редом: 1. Светлост, 2 .Снага, 3. Слобода и 4. Сигурност. 

– До јуче је водио предлог број 4, а од јуче идејно решење под бројем 3. На њему је национална застава Србије и претпостављам да због тога за сада има највише гласова грађана. Ми ћемо сачекати до 15. септембра да се заврши гласање и тада ће бити направљен један шоурум на Тргу републике где ће људи моћи да виде како ће изгледати унутрашњост метроа – навео је заменик градоначелника.