уторак, 26. октобар 2021.

Весић: Покретна канцеларија за пет недеља обишла скоро 40 локација

Долазак на терен покретном канцеларијом и решавање проблема на лицу места у разговору са грађанима је најбољи начин да се води локална политика, све друго су празне приче и ја ћу наставити да водим такву политику, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Он је гостујући на Тв Прва рекао да је канцеларија активна пет недеља, до сада је обишао скоро 40 локација, а већ je решено 27 проблема. 

– Свакодневно комуницирам са грађанима преко друштвених мрежа и схватио сам да је много боље да, када ми неко пише о свом проблему, дођем у то место и заједно са градским секретарима, директорима комуналних предузећа и председником општине покушамо да решимо проблеме. Рађено је истраживање о томе колико су грађани обавештени о покретној канцеларији и већ око 65 одсто људи зна за њу, они нас заустављају и дочекују – рекао је Весић.

Он је додао да планира да својом покретном канцеларијом у првих неколико месеци обиђе око 150 места.  

– Ова канцеларија има резултате,  јер много проблема може да се реши са мало добре воље и организације и то се већ види. На лицу места сагледате проблеме које има то место и урадите нешто што можете за те људе, а то је много боље него да седите у својој канцеларији. Знам да сам подигао лествицу другим политичарима јер сада морају много више да раде. Председник Вучић је дао пример свима нама како треба да радимо јер је свакога дана на терену са грађанима. Значи на терен, разговарати са грађанима и тако заједно решавати њихове проблеме – рекао је Весић.

Он је нагласио да у својој покретној канцеларији има књиге, поклоне за малишане, те да да заједно са њим на терен стижу глумци па деца могу да уживају у позоришној представи. 

Говорећи о постигнутим резултатима његове покретне канцеларије до сада, Весић је истакао да му је омиљени случај самохране мајке петоро деце из Прогара која није тражила никакву помоћ већ само посао. 

Нашли смо јој посао, како је рекао, јер је она мајка херој. 

Одговарајући на питање гледалаца о изградњи канализације у Борчи, Весић је подсетио да је пројектовање завршено, а за који дан се очекује расписивање тендера за изградњу.

– У том пројекту учествујемо заједно са Европском инвестиционом банком, они улажу 35, а ми 15 милиона евра. Очекујемо да до децембра имамо извођача, а да радови почну у фебруару или марту идуће године. У међувремену радимо постројење за прераду отпадних вода у Борчи. У овом насељу смо завршили и дом здравља, а у наредних  месец дана почиње да се гради и вртић у непосредној близини, планира се изградња основне школе и гимназије, као и великог спортског центра – навео је Весић.

Он je рeкao дa сe рaди прojeкaт кaнaлизaциje зa Кaлуђeрицу, a дa je Умкa у пaкeту сa Срeмчицoм и Oстружницoм, и дoдao дa сe у Oстружници рaди фaбрикa зa прeрaду oтпaдних вода. 

–Потписали смо уговор са Владом Републике Србије која реализује пројекат „Чиста Србија”. Скоро 100 хиљада људи ће из тог дела имати канализацију – рекао је Весић.

Он је подсетио да је на јучерашњој седници градског парламента одлука о оснивању Фондације за децу и младе донета једногласно, а идеја је да се помогне оним породицама са више деце где су углавном самохрани родитељи, најчешће мајке. 

Осврнуо се и на одлуку о угоститељским објектима у стамбеним зградама и додао да угоститељски објекти у стамбеним зградама неће имати право на отворен пламен.