четвртак, 30. јун 2022.

Градоначелник Београда и вршилац дужности председника општине Нови Београд Александар Шапић уручио награде најбољим ђацима Новог Београда

Градоначелник Београда и вршилац дужности председника општине Нови Београд Александар Шапић уручио је данас у Општини Нови Београд награде најбољим ђацима основних и средњих школа са територије ове градске општине.

Шапић је истакао задовољство што је у прилици да захвали најбољим ђацима општине на чијем је челу био протеклих година.

– Ви јесте најбоље што имамо и сигуран сам да ћете то бити и сутра. Увек ми је било посебно задовољство да током претходних десет година одам признање најуспешнијима, а прва генерација којој сам имао прилике да честитам данас су одрасли људи и многи од њих вероватно имају и своје породице. Желим вам свима много среће, да будете и даље лепи и весели, а паметни већ знате да јесте. Имајте на уму да се ваши родитељи, наставници, професори и ми сви дичимо вашим резултатима и да се надамо да ћете и у будућности постићи завидне животне успехе – истакао је градоначелник Шапић и додао да верује да ће са места градоначелника Београда моћи да учини далеко више за све Новобеограђане него што је то имао прилике да ради са места председника општине.

Након завршене школске 2021/22. године награђено је укупно 320 ученика из двадесет и једне основне и 64 ученика из девет средњих школа са територије новобеоградске општине који носе титулу вуковца, спортисте или ђака генерације. 

Ученици су награђени пригодним поклонима, класицима домаће и светске књижевности и пропусницама за летњу сезону на базену СЦ „11. април”.