петак, 1. јул 2022.

Награђени најбољи ђаци општине Савски венац

Пријем за најбоље ученике из свих основних школа на Савском венцу уприличен је и ове године у свечаној сали Општине. Председник општине Савски венац Милош Видовић и чланица Општинског већа Ана Маринковић уручили су вуковцима и ђацима генерације вредне награде и признања.

Председник општине честитао је ђацима на постигнутом изванредном успеху током осмогодишњег школовања и поручио да Општина цени што има овако вредне и паметне младе људе.

– Образовање је најсигурнија инвестиција, то сви знамо, а знамо и да није лако имати све петице током осам година школовања и бити најбољи међу најбољима. Ви сте пример који треба да следе генерације ђака које нам долазе и желим вам да наставите са овако добрим резултатима током даљег школовања, те да упишете жељене школе – рекао је Видовић.

Приликом обраћања напоменуо је да је Општина Савски венац и ове године обезбедила за све ученике завршних разреда основне школе бесплатну припремну наставу како би се што боље припремили за полагање мале матуре и упис у средњу школу.

– Наш циљ је да помогнемо ученицима, али и да родитељима олакшамо и смањимо трошкове. Организујемо и бесплатне курсеве језика за децу и младе, а редовно су им у понуди и бесплатни спортски програми. Улажемо у уређење школа, вртића, трудимо се да изградимо и уредимо што више паркова и дечјих игралишта, све у циљу да обезбедимо што боље услове за одрастање будућих генерација – закључио је Видовић уз напомену да су врата Општине Савски венац и убудуће отворена за све грађане.

За носиоце Вукове дипломе су обезбеђени вредносни ваучери за куповину спортске опреме у „Sport Vision” радњама у износу од осам хиљада динара, а за ђаке генерације ваучери у износу од 15 хиљада динара и електрични тротинети са кацигама.

Са територије Савског венца ове године награђено је 49 најбољих ученика, 40 вуковаца и девет ђака генерације, наводи се у саопштењу.