петак, 24. март 2023.

Положени венци на спомен-обележје у Ташмајданском парку

Градски менаџер Мирослав Чучковић положио је данас венац у Ташмајданском парку на спомен-обележје Милици Ракић и невино страдалој деци током НАТО бомбардовања 1999. године.

Он је подсетио да је НАТО агресор 78 дана уништавао Србију, а да је Београд био мета сваке ноћи.

– У том злочиначком походу страдало је 79 деце и они су опомена за цео свет, а најважније поруке данас са овог места јесу оне које и председник Александар Вучић увек истиче, а то су мир, стабилност, жеља за напретком и спокојно детињство за свако дете. Ово место је симбол страдања најневинијих жртава у модерној европској и светској историји. Пошта страдалима се одаје и у свим београдским општинама, а у салама спортских центара у општинама имаћемо и пројекције филмова. Сећамо се 78 најгорих дана у последњој декади 20. века, када је страдало 2.500 војника, полицајаца и цивила. Сећамо се и дела наших живих хероја са Кошара, Паштрика и других места. Све то чинимо са жељом да и у данашњим међународним околностима, када је мир најскупља реч на целој планети, превлада разум – истакао је Мирослав Чучковић.

У име Владе Републике Србије венац је положио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, а пошту невино страдалој деци у НАТО агресији одали су и представници Министарства унутрашњих послова, амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко, представници СУБНОР-а Србије, компаније „Новости”, као и осталих удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.