уторак, 23. мај 2023.

Манифестација „Најлепша цветна алеја Земуна”

Општина Земун традиционално организује манифестацију „Најлепша цветна алеја Земуна”, са циљем да допринесе већем ангажовању грађана у уређењу зелених површина и унапређењу естетике простора и квалитета животног окружења, саопштено је из ове општине.

Општина позива грађане Земуна да представе своје цветне алеје, балконе, вртове, међублоковске озелењене површине и цвећњаке, уређена дворишта школа и вртића, вртове испред предузећа, летње баште и друге зелене оазе.

У такмичењу могу да учествују грађани, стамбене заједнице, предузећа, угоститељски објекти, школе и вртићи са територије Земуна, а избор најлепших зелених простора је у седам категорија: Најлепша зелена површина око стамбене зграде, Најлепши балкон, Најлепша зелена површина испред пословног објекта, Најлепше школско двориште, Најлепше зеленило око предшколске установе, Најлепше уређено зеленило угоститељског објекта и Најлепша окућница.

Поред наведених, постоје и специјалне награде за најпосвећеније љубитеље природе и њихов допринос промоцији одговорног односа према зеленим површинама.

Одлуку о најлепше уређеним зеленим просторима у свакој категорији појединачно доноси жири који има обавезу да утврди стање зелених површина свих субјеката пријављених за манифестацију, те да донесе одлуку у складу са пропозицијама.

Најбољи у свим категоријама биће награђени младицама дрвећа и цветним аранжманима на свечаности која ће се одржати 23. јуна у галеријском простору Канцеларије за младе Општине Земун у Косовској 9.

Током манифестације „Најлепша цветна алеја Земуна 2023”, поред избора за награду за најлепше зелене површине Земуна, жири доноси и одлуку о томе која ће „цветна алеја” представљати Земун на градском такмичењу „За зеленији Београд”.

Заинтересовани за учешће у такмичењу могу се пријавити до 18. јуна на бројеве телефона: 011-2197-985 и 062-8018-892 или путем електронске поште: tanja.kukobat@zemun.rs.