понедељак, 15. април 2024.

Шампионима безготовинских трансакција уручене награде

На пијаци „Стари Меркатор” уручене су новчане награде закупцима тезги који су током фебруара месеца реалозовали највећи број безготовинских трансакција у оквиру другог круга пројекта „Дигитализација београдских пијаца”. Закупци са пијаца „Палилула” и „Стари Меркатор” освојили су пет награда, остваривши 563 трансакције, саопштено је из ЈКП-а „Београдске пијаце”.

Други круг пројекта „Дигитализација београдских пијаца” почео је средином јуна 2023. године, чиме је могућност безготовинског плаћања уведена на одређеном броју продајних места и на пијацама „Стари Меркатор”, „Земун” и „Блок 44”.

Увођење безготовинског плаћања на београдским пијацама, које је почело пре две и по године, показало се веома добрим потезом. „Каленић”, „Палилула” и „Ђерам” биле су прве у низу београдских пијаца на којима су постављени ПОС терминали за плаћање картицама. Уведеним новинама задовољни су и закупци и потрошачи јер су им пијачна продаја и куповина доста олакшане. Тада је први пут у Србији купцима омогућено да воће, поврће и друге производе плате безготовински.

Пијаце у главном граду су на овај начин постале места која потрошачима, поред квалитетне, свеже и разноврсне понуде, пружају могућност избора и у погледу начина плаћања.

Партнери пилот-пројекта „Дигитализација београдских пијаца”, Привредна комора Србије, Mastercard, ЈКП „Београдске пијаце”, Payten, Chipcard и Banca Intesa, задовољни су реализацијом пројекта, као и реакцијама купаца и закупаца, због чега су одлучили да наставе пројекат.