понедељак, 15. април 2024.

Нови километри канализационе мреже у Земуну

На иницијативу Градске општине Земун издата је грађевинска дозвола за изградњу канализационе мреже у насељу Икарбус, саопштено је из ове општине.

Пројектом који финансирају Градска управа Града Београда и Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, а који је урадио Институт за путеве АД Београд, предвиђена је изградња фекалне канализационе мреже пречника 250 милиметара у дужини од 1.012,86 метара, а радови ће бити изведени у складу са најсавременијим стандардима и од најквалитетнијег материјала.

Залагањем Општине радиће се недостајућа канализациона мрежа и у насељу Алтина, где је испројектовано по 2,5 километра кишне и фекалне канализације, уз Угриновачки пут, као и километар у насељу Плави хоризонти.

Такође, у Банатској улици градиће се колектор и секундарна фекална канализација у дужини од километар и по, пречника цеви фи 500.

Овај пројекат је од велике важности за становнике овог дела Земуна, јер ће његовом изградњом после низа година коначно бити решен проблем одвођења фекалних вода у Прегревици и дуж Банатске и Угриновачке, као и околних улица.

Пројектом је обухваћен потез између Северне тангенте до лакат кривине и Банатске.

Изградњом канализационе мреже Општина Земун наставља системско и стратешко решавање проблема недостајуће комуналне инфраструктуре на целокупној територији Земуна, наводи се у саопштењу.