понедељак, 22. април 2024.

Шапић: Пријављивање за 20.000 динара, као и за картице за бесплатан улазак на базене почиње данас

Пријављивање за 20.000 динара, које ће све београдске породице добити по детету које похађа основну и средњу школу, као и за картице за бесплатан улазак на градске базене током летње сезоне почиње данас, како је и најавио председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић.

У свим основним и средњим школама у Београду од данас па до краја лета моћи ће да се пријави за 20.000 динара, а све информације грађани ће моћи тамо да добију. Принцип ће бити исти или сличан као када су се пријављивали за помоћ коју је држава давала. Даће своје податке и бројеве рачуна на које ће током септембра новац бити уплаћен.

Летња сезона на градским базенима почиње средином јуна и трајаће читаво лето. Прошле године је у том периоду више од 120 хиљада Београђана користило картицу за бесплатан улазак на базене. Вредност картице је око 39.000 динара, односно толико су укупне цене карата уколико се базен користи без бесплатне картице.

– Ова одлука је део социјалних мера које су најављене пре две године. Ова новчана помоћ износи више од тридесет милиона евра, на све оно што је до сада обезбеђено. Верујем да, без обзира ко буде водио Град Београд, убудуће неће одустати од ове септембарске градске помоћи јер је она изузетно важна. Одговорно тврдим да је ова градска власт донела најважније социјалне мере у последњих десетак година, за шта су средства обезбеђена из градског буџета – рекао је Шапић.