уторак, 3. децембар 2019.

Радојичић са амбасадором Шведске о организацији новогодишњих манифестација

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић састао се са амбасадором Kраљевине Шведске, Јаном Лундином, са којим је разговарао о организацији манифестација којима ће у Београду бити обележени предстојећи новогодишњи празници.

Радојичић је  истакао да у Београду највећи број туриста традиционално борави током новогодишњих празника и истакао уверење да ће и ове године бити тако.

– Припремили смо богат програм у којем суграђани и гости нашег града могу да уживају до 15. фебруара. Посебно смо мислили на најмлађе, за које се увек трудимо да обезбедимо што више садржаја. Надам се да ће и туристи из Скандинавије у што већем броју доћи и уживати у манифестацији Београдска зима, у оквиру које ћемо имати Трг отвореног срца, Улицу отвореног срца, Божићно сеоце и друге садржаје – рекао је Радојичић.

Званичници су разговарали и о обележавању шведског празника „Света Луција“ у Београду и сагласили се да је српска престоница отворена за друге културе. Сложили су се да је важно да се Београђанима и гостима српске престонице омогући да упознају шведску културоу, као и да се Швеђанима који живе у Београду и људима који су везани за ову земљу пружи што више садржаја.