четвртак, 12. децембар 2019.

Весић: Угашена велика котларница на мазут у центру Врачара

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас, гостујући у Јутарњем програму ТВ „Хепи”, да је Град Београд угасио велику котларницу на мазут у Спортском центру „Мирко Сандић” на Врачару.

– Град Београд је данас угасио велику котларницу у којој је трошено око 150 тона мазута и лож-уља годишње. Ова котларница се налазила у стамбеној згради у Улици Радовоја Кораћа број 6, а из ње се грејао СЦ „Мирко Сандић” на Врачару. Котларница је саграђена 1970. године, са два котла и два горионика снаге два мегавата по горионику и трошила је 150 тона годишње мазута, а од прошле године пребачена је на лако лож-уље због еколошких прописа. Колико је ова котларница загађивала ваздух, најбоље знају станари околних зграда, али и шире на Врачару. Да не говоримо о томе да је котларница у стамбеној згради била претња по безбедност станара, јер је увек могла да се деси хаварија, као што се и догодило 10. октобра 2014. године, када је један котао експлодирао – рекао је заменик градоначелника.

Весић је навео да је прикључењем Спортског центра „Мирко Сандић” на централно грејање обезбеђено да се ваздух у околини више не загађује, да се чува животна средина и обезбеде бољи услови у којима тренирају спортисти и грађани.

– Гашење оваквих котларница конкретни су кораци ка томе да се смањи загађење ваздуха – поручио је Горан Весић.