субота, 14. децембар 2019.

Цена вртића остаје иста и у 2020. години

Родитељи ће и следеће године плаћати исту цену за боравак деце у београдским предшколским установама, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

– Рачуница коју су урадиле стручне службе Секретаријата, говори да ће економска цена вртића остати као и до сада, односно да ће и у 2020. на уплатници родитељима и даље бити истакнуто 5.590 динара – рекао је Славко Гак за Вечерње новости.

Он је додао да то, као и до сада, подразумева бесплатан боравак за оне најугроженије, те да приоритет Града Београда у сектору образовања и дечје заштите и даље остаје повећање обухвата деце предшколским образовањем за шта је, како је рекао, неопходно да родитељима и цена вртића остане прихватљива.

– Годину завршавамо са око 77.000 деце у предшколском образовању, што је обухват од око 73 одсто. То је за Београд историјски успех. Настављамо са тим растом и у 2020. години – рекао је Гак.

Он је закључио да ће Град Београд и у 2020. наставити са субвенционисањем боравка деце у приватним предшколским установама.