субота, 28. март 2020.

Велики контингент помоћи из Кине стигао за град Београд

Заменик градоначелника Горан Весић и помоћник градоначелника Андреја Младеновић примили су данас у Старом двору велики контингент помоћи из Кине намењен граду Београду.

Они су навели да је из Пекинга од „Елефант алијансе” стигло 48.000 заштитиних маски, 2.000 заштитних одела и велика количина дезинфекционих средстава, која ће врло брзо бити распоређена онима којима је заштитна опрема у борби против вируса корона најпотребнија.

– Кинеске компаније, наши кинески пријатељи са којима ми сарађујемо дуги низ година, након апела председника Вучића и првог контингента помоћи који нам је стигао, јављају се сваког дана и сада нам је стигао један контингент помоћи. Велика захвалност Кини на помоћи и пријатељству, што се може видети и у порукама на српском и кинеском језику –  рекао је Танјугу помоћник градоначелника Андреја Младеновић.

Према његовим речима, претходно је већ стигла помоћ од кинеских компанија које раде у Београду и Србији.

– Пре четири дана је дошло120.000 маски за Београд, тако да смо за ових недељу дана добили доста помоћи, што је веома важно зато што су ове маске већ на терену код свих оних који раде у нашим јавним комуналним предузећима, службама, Заводу за биоциде и медицинску екологију, односно код свих оних којима је неопходно да се заштите, али и да заштите друге – навео је Младеновић.

Он је истакао да је ово још један доказ великог пријатељства између два народа.

– Велика захвалност кинеском народу, свим компанијама које се интересују, као и Амбасади Кине у Београду, која све ове контакте прослеђује. Радимо сви заједно на овом послу и надам се да ће они апели упућени суграђанима да остану код куће дати резултате. Дајте да се сви укључимо, различити су нивои помоћи, али ако останемо код куће, помоћи ћемо да се вирус не шири. А ми ћемо гледати да као Град Београд будемо доступни сваком грађанину, у сваком смислу, посебно најстаријим суграђанима, као што то чинимо протеклих недеља – истакао је Младеновић.