петак, 29. мај 2020.

Никодијевић: Извештај о раду је израз одговорности према нашим суграђанима

Све неопходне мере које је препоручио Завод за јавно здравље су испоштоване како бисмо сачували здравље одборника, представника медија и свих оних који учествују на седници, рекао је председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић пред почетак седнице Скупштине града, која се одржава данас у Сава центру.

– Испуњени су и сви технички услови, с обзиром на то да је ово ипак конгресни центар, плански грађен за овакве догађаје. Сви учесници на седници проћи ће контролу температуре, простор је дезинфикован, ношење маски је обавезно, као и поштовање физичке дистанце. Сви одборници добили су потребна средства и сигуран сам да ће све мере бити поштоване – казао је Никодијевић за ТВ Прва.

Он је подсетио да ће на данашњој седници бити усвојене све одлуке које је током ванредног стања донело Градско веће.

– Међу одлукама су ребаланс буџета који смо раније објавили, потом Одлука о неплаћању вртића за време трајања ванредног стања, значајни урбанистички планови, именовања неколико паркова, као и друге одлуке. Истовремено смо и прва локална самоуправа која ће поднети Извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације у време ванредног стања. Сви су претходно упознати са његовом садржином и могу рећи да сам поносан на оно што је Град Београд урадио током ванредног стања – казао је Никола Никодијевић.

Истакао је да подношење овог извештаја представља израз одговорности градске власти према својим суграђанима и нагласио да се све одлуке доносе са циљем да допринесу бољем животу у главном граду.