петак, 29. мај 2020.

Градоначелник Радојичић угостио амбасадора Ирана

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је данас у Старом двору новоименованог амбасадора Исламске Републике Иран, Рашида Хасана Пуру, са којим је разговарао о унапређењу сарадње Техерана и Београда.

Званичници су се осврнули на добре односе две земље, између којих су дипломатски односи успостављени 1945. године. Градоначелник и амбасадор су се сагласили да је улога градова у унапређењу билатералне сарадње две државе значајна. С обзиром на то да је 2016. године потписан Меморандум о разумевању између Града Београда и Града Техерана, они су се сагласили да постоји добра основа за даљу конкретизацију сарадње.

– Постоји велики потенцијал који би требало да искористимо. У појединим областима, као по питању заштите животне средине, суочавамо се са сличним проблемима, које би могли заједно да решавамо. Једни другима можемо понудити и примере добре праксе, поготово када су инфраструктурна решења у питању – рекао је градоначелник Радојичић, који се посебно интересовао за искуства Техерана када је у питању метро.

Градоначелник Радојичић је амбасадору пожелео успешан мандат и пријатан боравак у Београду. Амбасадор је захвалио на добродошлици и истакао да је састанак са градоначелником Радојичићем међу првима по ступању на дужност.