субота, 30. мај 2020.

Весић: Реконструисан још један парк у општини Раковица

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас обновљени парк у Улици Пере Велимировића у општини Раковица који је, како је истакао, седамдесет и неки по реду који је урађен у последњих осам година у тој општини. 

Догађају су присуствовали и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, члан Градског већа Филип Марјановић, секретар за комуналне и стамбене послове Никола Ковачевић, директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић, вршилац дужности директора ЈП „Градско стамбено” Петар Андријашевић и председник општине Раковица Владан Коцић.

– Осам година радимо на томе да побољшавамо услове живота грађана и то ћемо радити докле год имамо њихово поверење. Вредност овог парка је око три милиона динара, у њему се налази шест дечјих реквизита, шест клупа, а засађено је и зеленило на површини од око 700 квадратних метара. Овде живи много деце и природно је да и ови малишани имају уређен парк исто као што имају деца у центру града – нагласио је Весић.

Он је прецизирао да овај парк има гумену подлогу како се деца не би повредила приликом пада, а реквизити су такође безбедни, тако да могу да уживају у свом детињству. 

– То и јесте наша политика, да свуда и на сваком месту, у складу са нашим финансијским могућностима, побољшамо услове живота људи. Следеће године, сто метара одавде биће уређен још један парк и тако ћемо наставити јер једина добра политика је она која чини добро људима – истакао је заменик градоначелника.

Он је навео да је важно да се, поред великих пројеката као што су метро, Булевар патријарха Павла, Улица Пере Велимировића, која ће такође бити реконструисана, раде и ови који некоме можда изгледају мали, али људима који живе овде су највећи.

–  Зато је важно да имамо добру сарадњу грађана са својим одборницима, они са Општином и даље са Градом и Републиком, те да сви заједно радимо за добро грађана, а то се у општини Раковица види. Као што су важни пројекти попут пруге Београд – Нови Сад, коју је данас посетио председник Србије Александар Вучић, важни су и ови попут парка за децу. Нама је битно да радимо за добробит грађана и тако ћемо наставити – закључио је Весић.