петак, 23. октобар 2020.

Делови Врачара и Савског венца у понедељак без воде

Планирани радови на водоводној мрежи на општини Врачар проузроковаће у понедељак 26. октобра престанак водоснабдевања у појединим деловима општине Врачар, саопштено је из ЈКП „Београдски водовод и канализација“.

Због поменутих радова од 8.30 до 18 часова без воде ће остати потрошачи у улицама

Војводе Хрвоја,  Симе Игуманова (од Војводе Хрвоја до Ријечке) и Михаила Гавриловића (од Војводе Хрвоја до Симе Игуманова). Такође у понедељак 26. октобра, без воде ће од 8 до 24 сата бити потрошачи у Невесињској улици, због  превезивања кућних прикључака на новоположену водоводну мрежу.

Екипе Београдског водовода и канализације изводиће радове на редовном испирању водоводне мреже на општини Савски венац од понедељка 26. октобра до суботе 31. Октобра у времену од 22 до 6 сати. „Водовод“ указује на могућу појаву повећане мутноће воде, повременог прекида у снабдевању и умањеног притиска воде, који ће осетити следећи потрошачи:

– 26 и 27. октобар – у улицама Херцеговачка, Карађорђева, Гаврила Принципа, Балканска, Адмирала Гепрата, Савска, Сарајевска (са припадајућим бочним улицама)

– 27. и 28. октобар – у улицама Кнеза Милоша, Немањина, Ресавска, Светозара Марковића и у реону оивиченом улицама Кнеза Милоша, Масариковом, Краља Милана,Булеваром ослобођења и ауто-путем

– 28. и 29. октобар – у реону оивиченом делом ауто-пута, Булеваром кнеза Александра

Карађорђевића, Незнаног јунака, Рајка Митића и Улицом Љутице Богдана

– 29. и 30. октобар – у Булевару војводе Мишића, Васе Пелагића, Сање Живановић, насељу Сењак, делу Топчидерског брда, делу Дедиња, реону оивиченом Булеваром војводе Путника, Ужичком и Улицом Теодора Драјзера;

– 30 и 31. октобар– у реону оивиченом делом Булевара кнеза Александра Карађорђевића, Михаила Аврамовића, Краљице Ане, Црнотравском, Незнаног јунака и у делу Булевара патријарха Павла до Гардијске и Топчидерске улице;

У току радова може доћи и до краткотрајног замућења воде. „Водовод“ апелује на потрошаче да припреме залиху воде за пиће и основне потребе.  Радови на редовном испирању водоводне мреже, који се обављају неколико пута у току године, обезбедиће да вода на чесмама потрошача и даље буде задовољавајућег квалитета.

За најнужније потребе за пијаћом водом обезбеђене су ауто-цистерне. За додатне информације потрошачи се могу обратити Контакт центру ЈКП „Београдски водовод и канализација” на телефон 3606-606, а информације о планираним радовима и кваровима на мрежи могу се потражити и на адреси www.bvk.rs .