четвртак, 29. октобар 2020.

Објављен конкурс за стипендирање ученика и студената са инвалидитетом

Конкурс за доделу стипендија ученицима са инвалидитетом који похађају средње школе и студентима са инвалидитетом који похађају високошколске установе у Београду, за 2020. годину, објављен је данас и трајаће 15 дана, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

– Секретаријат је за ове намене издвојио 7,3 милиона динара, те позивам ученике и студенте са инвалидитетом да конкуришу за ову подршку Града Београда образовању – рекао је Гак.

Он је додао да ће ове године, због немогућности да се организују такмичења на основу којих су увек до сада рангирани кандидати, други део конкурса бити расписан почетком следеће године.

– Новац за стипендије намењене ученицима и студентима неће изостати ни ове године, а укупно ћемо за стипендије издвојити око 22 милиона динара – изјавио је Гак.

У 2020. години биће додељено 65 стипендија ученицима са инвалидитетом из средњих школа и студентима са инвалидитетом из високошколских установа, од тога 25 стипендија ученицима средњих школа и 40 студентима. Број стипендија ове године повећан је за по 10, када су у питању и ученици и студенти.

Ученици средњих школа добијају 10 хиљада динара месечно, студенти 12 хиљада, а стипендије се исплаћују у десет једнаких месечних рата.

О детаљима конкурса студенти и ђаци могу се информисати на сајту Града Београда.