понедељак, 18. јануар 2021.

Примедбе и предлози на План квалитета ваздуха до 30. јануара

План квалитета ваздуха налази се на званичном сајту Града Београда од 15. јануара, а заинтересовани грађани могу да изврше увид у овај план до 30. јануара, саопштено је из Секретаријата за заштиту животне средине.

Како се наводи у саопштењу, надлежни орган јединице локалне самоуправе по закону је дужан да донесе План квалитета ваздуха у зонама и агломерацијама у којима је ваздух треће категорије, односно када загађење ваздуха превазилази ефекте мера које се предузимају и када је угрожен капацитет животне средине или постоји стално загађење ваздуха на одређеном простору. 

Грађани могу да изврше увид у садржину Плана квалитета ваздуха на званичном сајту Града Београда у рубрици Градски огласи (линк https://www.beograd.rs/cir/gradski-oglasi-konkursi-i-tenderi/1779010-obavestenje-o-javnom-uvidu-u-nacrt-plana-kvaliteta-vazduha-u-aglomeraciji-beograd/.

Мишљења, примедбе и предлоге о Плану у агломерацији „Београд” заинтересовани грађани могу да доставе Секретаријату за заштиту животне средине у року одређеном за јавни увид на мејл: pkv.bg@beograd.gov.rs.