среда, 23. октобар 2019.

Весић: Почела изградња канализације у Шилеровој улици у Земуну

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да су у току радови на изградњи канализације у Шилеровој улици у Земуну, чија је вредност 32 милиона динара, као и да је рок за завршетак у фебруару следеће године.

– Градимо секундарну фекалну канализациону мрежу на делу од Улице Драгана Ракића до Угриновачке. Пројектовано je 79 прикључака, који ће прихватити отпадне воде из свих породичних кућа и стамбених зграда у Шилеровој улици – објаснио је Весић.

Он је додао да до сада у Шилеровој улици није постојала градска канализациона мрежа за прикупљање отпадних вода, тако да ће после ових радова бити раздвојени системи за одвођење атмосферских и отпадних вода, што је и предвиђено генералним пројектом београдског канализационог система.

– Током изградње канализације биће постављено 807 метара канализационих цеви, пречника 250 милиметара, а траса је подељена на два гравитациона слива. Један је дужине 472 метра и прикључује се на постојећи колектор у Улици Драгана Ракића, док ће други слив дужине 335 метара бити прикључен на колектор у Угриновачкој улици. Нова канализациона мрежа биће положена на одговарајућим дубинама, тако да се сви објекти са нивоа приземља могу прикључити гравитационо на пројектовану мрежу – закључио је заменик градоначелника.