петак, 22. октобар 2021.

Радојичић честитао 92 године ЈКП „Зеленило – Београд”

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић честитао је данас 92. годишњицу од оснивања ЈКП „Зеленило – Београд”.

– Свим запосленима у предузећу ЈКП „Зеленило – Београд” честитам јубилеј, 92 године од оснивања. У претходној години ово успешно предузеће је санирало или изградило чак 30 дечјих игралишта, шест теретана за вежбање на отвореном, осам спортских терена и уредило пет скверова или платоа, а обновљене су и стазе и степеништа на више локација у граду. Посебно бих истакао да је засађено 5.000 нових стабала у граду, а поред тога само у оквиру акције „Дрво за Београд” засађено је 2.100 садница. Наш циљ је да остваримо равнотежу између урбаног развоја и бриге о животној средини, а моја визија Београда је одрживи развој престонице. То значи да за собом остављамо очувану природу, али и урбане просторе који расту, а истовремено постају и све зеленији – рекао је градоначелник Београда.

Градоначелник је поручио да нарочито наши најмлађи суграђани имају пуно разлога за радост јер им је сада на располагању више модерних и безбедних игралишта са квалитетним и савременим мобилијаром, где могу да се друже, играју и рекреирају.

– Осим овога, важно је да кажем да је од почетних шест до данашњих око 1.200 запослених, ЈКП „Зеленило – Београд” кључно градско предузеће које данас има огромне одговорности, бринући се за преко 3.000 хектара јавних површина, а поред тога брине о заштићеним природним добрима попут Великог ратног острва, Бајфордове шуме, Топчидерског, Пионирског и Академског парка, Звездарске шуме – указао је Радојичић.

Како је навео, у околностима пандемије вируса корона, ово предузеће је обавило једну од најважнијих улога.

– Поред својих редовних послова, вредни радници овог комуналног предузећа су обавили прање и дезинфекцију више милиона квадратних метара површине, због тога сам им посебно захвалан, како на досадашњој успешној сарадњи тако и наставку заједничке сарадње у будућности – закључио је градоначелник Радојичић.