субота, 23. октобар 2021.

Градоначелник Радојичић најавио комплетну реконструкцију и нових 1.700 квадрата Девете београдске гимназије

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић најавио је реконструкцију Девете београдске гимназије. Он је такође подсетио да је председник Вучић прoшле седмице посетио реконструисану Земунску гимназију, где је вредност радова износила 4,5 милиона евра.

– Услови за рад у Земунској гимназији су сада феноменални. Многи факултети данас немају такве услове какви се могу видети у кабинетима за физику, хемију или информатику у Земунској гимназији. Посебно је важно да су изворна архитектонска решења зграде сачувана – истакао је Радојичић уз подсећање да је реч о највећој гиманизији у Србији. 

Градоначелник је додао да ће радови на  комплетној реконструкцији Девете београдске гимназије, основане  1961. године, кренути почетком 2022. године. 

– Радиће се комплетна реконструкција школе и доградња нових 1.700 квадратних метара. Град Београд је преко свјих ресорних Секретаријата урадио комплетну пројектно-техничку документацију. Пројектована вредност радова је око 550 милиона динара. Девета гимназија  је савремена школа коју похађа приближно 1.000 ученика распоређених у 32 одељења и који ће овом реконструкцијом и доградњом новог простора добити најсавременије услове за учење – закључио је градоначелник Радојичић.