недеља, 28. новембар 2021.

Весић: Нико не сме да малтретира Београд

У Србији свако има право да изражава своје мишљење на начин који сматра исправним, укључујући и протесте. Нико, међутим, нема право да протестујући угрожава друге људе, омета њихов начин живота и ограничава њихово кретање, истакао је Горан Весић, заменик градоначелника.

– Нажалост, то се јуче догодило у Београду. Неколико стотина људи, који су мањина у нашем друштву, покушали су да блокирају саобраћајнице и тако малтретирали десетине хиљада људи, угрожавајући им право на слободно кретање и ометајући их да стигну тамо куда су наумили. Да не говоримо о јавном превозу који је каснио због њихове блокаде. Да ли су размишљали колико деце се налазило у колони возила док су они блокирали ауто-пут? Увек ћу стати иза Београђанки и Београђана и нико неће смети да се иживљава над њима – истакао је Весић на свом Фејсбук профилу.

Он је додао да постоје други начини да се искаже мишљење или незадовољство, али не тако што ће се ограничавати право на кретање другимa.

– Тако је у свакој демократској земљи света. Размислите шта би се догодило у Немачкој да некоме падне напамет да блокира ауто-пут. Зато у име Београда молим оне који су јуче блокирали саобраћајнице да пронађу други начин да изразе своје незадовољство, а не тако што ће да се свете Београђанкама и Београђанима – закључио је Весић.