понедељак, 6. децембар 2021.

Весић: Грађани до среде увече могу да дају предлоге за приоритете у буџету за наредну годину

Заменик градоначелника Горан Весић позвао је грађане да до среде дају предлоге за приоритете у буџету за наредну годину и подсетио да је нацрт буџета града на јавној расправи трећу годину заредом. Он је прецизирао да предложени буџет за наредну годину износи 158.404.066.178 динара, односно око 1,35 милијарди евра, што је максимум у новијој историји.  

– Нацрт буџета се годинама поставља на сајт Града и грађани ове године могу да гласају до среде увече. До сада смо добили око 7.600 предлога, а прошле године их је било 10.046. Након завршене јавне расправе, седам дана ће се разматрати предлози. Прошле године прихваћена је трећина предлога грађана – навео је Весић у „Београдској хроници”. 

Он је најавио да ће се након свега урадити водич који ће бити подељен грађанима, како би могли да виде како ће се новац трошити по областима. Посебно је истакао да ће скоро пет одсто буџета бити утрошено за културу и то без већих реконструкција које спадају у инфраструктурне радове. То је много више него што дају многе земље и градови у Европи, закључио је Весић.