уторак, 7. децембар 2021.

Акција добровољног давања крви Фудбалског клуба „Партизан”

Институт за трансфузију крви Србије и Фудбалски клуб „Партизан” настављају традиционалну сарадњу у промоцији добровољног давања крви. Овог пута сви љубитељи црно-белог тима који у среду, 8. децембра, или у четвртак, 9. децембра, од 7 до 19 часова добровољно дају крв у Институту за трансфузију крви Србије, Светог Саве 39, са потврдом коју добију од лекара могу подићи улазницу за утакмицу петог кола УЕФА Лиге конференције коју „Партизан” игра против кипарског „Анортозиса” у четвртак у 18.45 сати.

Добровољни даваоци крви на благајни 1 стадиона моћи ће да преузму своју карту, а са које стране ће бодрити свој тим сами ће одлучити, јер имају могућност да бирају трибину са које желе да прате утакмицу.

Такође, у четвртак, 9. децембра, од 10 до 17 часова трансфузиолошки аутобус Института за трансфузију крви биће паркиран на платоу испред западне трибине стадиона „Партизан” у Хумској 1.

Институт за трансфузију крви Србије располаже једнодневним резервама крви, а недостају све крвне групе. Позивају се сви људи добре воље и доброг здравственог стања да одвоје мало времена, донирају крв и на тај начин помогну у збрињавању болесних и повређених пацијената којима је крв једини лек.