среда, 8. децембар 2021.

Градоначелник Радојичић најавио почетак радова на изградњи саобраћајнице 159. нова у Младеновцу

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић најавио је почетак радова на изградњи саобраћајнице 159. нова у Младеновцу.

– Драго ми је што ће грађани градске општине Младеновац добити нову саобраћајницу. Вредност радова за изградњу ове саобраћајнице је близу 43 милиона динара, док је укупна дужина саобраћајнице 435 метара – рекао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је истакао да ће се ова саобраћајница састојати из две деонице. Прва деоница дужине 250 метара почињаће од Улице Славка Манојловића и протезати се до Црквене улице, док ће се други део деонице простирати до Џуџине улице.

– Пројектом је обухваћена и кишна канализација по постојећим саобраћајницама, од раскрснице улица 159. нова и Џуџине до Улице краљице Марије. Развој путне инфраструктуре је изузетно важан за Београд. Изградња ове саобраћајнице ће довести до знатно бољег функционисања саобраћаја у овом делу града. Ово је још један у низу пројеката Града Београда који има за циљ равномерно развијање и обнову свих градских општина – закључио је градоначелник Београда.