среда, 12. јануар 2022.

Продужено радно време дневних центара за лица без крова над главом

У сарадњи са Црвеним крстом продужено је радно време дневних центара за сат времена и викендом, саопштено је из Секретаријата за социјалну заштиту. 

– Тренутно раде два прихватна центра, један је у Солунској број 14 у Старом граду и други на Вождовцу у Улици Милорада Умљеновића 18. Због хладног таласа и температура испод нуле омогућили смо продужено радно време дневних центара од 11 до 14 часова радним данима и викендом, као и додатне капацитете. Корисници у дневним центрима могу да добију кувани оброк, пакет одеће и хигијенска средства, а у Солунској улици имају и услугу купања – поручила је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Она је изјавила да Секретаријат за социјалну заштиту, у сарадњи са Црвеним крстом Београд, од 2020. године спроводи услугу дневних прихватних центара за лица без крова над главом. У 2021. години регистровано је 9.676 посета дневним центрима, а 393 пута су лица без крова над главом користила услугу купања.

– Заједничком сарадњом свих институција система, али и уз добру вољу наших суграђана можемо пружити помоћ онима којима је најпотребнија. Овом приликом бих замолила све Београђане да уколико примете лица која се налазе у стању социјалне потребе, о томе обавесте полицију, комуналну милицију или центар за социјални рад – закључила је секретарка за социјалну заштиту.