среда, 25. мај 2022.

Наставља се сузбијање одраслих форми комараца

Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” наставља са акцијама сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда. Тако ће се сутра, од 18.30 до 24 часа, акцијама са земље и воде третирати локалитети: Ада Хуја, Вишњица, Бела стена, Ада Циганлија, Макиш, 13. мај, Сај, насип 45. Блока – Остружнички мост, Сурчинско поље, Виноградска, Стара Карабурма, Карабурма Ћалије, Вишњица, Вишњичка бања 1, Вишњичка бања 2, Дорћол, Калемегдан – Горњи и Доњи град, Стари град са Ботаничком баштом, Професорска колонија, Земун – Доњи град, Земун – Горњи град, Парк пријатељства, Ушће, Старо сајмиште, блокови 44 и 45, блокови 70 и 70А, Ледине 1, Ледине 2.

Препарат који се користи за термално замагљивање регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Апелује се на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на имејл-адресу: ekologija@gradskacistoca.rs.