среда, 25. мај 2022.

Уништено 16 подземних контејнера, штета већа од три милиона динара

ЈКП „Градска чистоћа”, Град Београд и сви Београђани претрпели су штету у оквирном износу од 3,2 милиона динара када су несавесни појединци на општини Чукарица поломили 16 надземних делова подземних контејнера намењених одлагању рециклабила, саопштено је из овог предузећа.

Поред поломљених надземних делова, несавесна лица су из подземних контејнера извукла и рециклабилни отпад и додатно оштетили ово предузеће, али се материјална штета у отпаду не може израчунати јер предузеће нама тачна сазнања о количини рециклабила која се током ноћи налазила у уништеним судовима.

Директор „Градске чистоће” Марко Попадић осудио је вандализам и уништавање градске имовине.

– ЈКП „Градска чистоћа” ће поднети кривичне пријаве против НН лица. Овакво поступање заслужује сваку осуду. Неко је због очигледно личне користи, у покушају да дође до рециклабила, уништио надземне делове контејнера, који су иначе направљени тако да их је готово немогуће насилно отворити, изузев оваквог хаварисања. Имовина „Градске чистоће” је имовина свих Београђана. Апелујем на све да је чувају и да се односе према њој као према стварима у свом дому, а савесне грађане молим да овакво понашање појединаца увек пријаве надлежнима. Eкипе предузећа су од јутрос на терену и већ раде поправке на оштећеним контејнерима. Очекујем да ће већи део судова бити оспособљен за употребу до краја дана – истакао је Попадић.

Иначе, од 1.800 подземних контејнера у Београду, уграђених током 2011. године, који су се показали изузетно нефункционалним, 1.202 контејнера су у претходне четири године преправљени, побољшани и пренамењени у судове за одлагање рециклабила јер су били неопходни Београду.

Преостали подземни контејнери су или поправљени или у потпуности затворени како не би стварали додатни трошак предузећу, али и Београђанима.