петак, 24. март 2023.

Програм „Вода није бабарога”

Интегрални развој деце, задовољавање потреба деце за кретањем, развој здравствене културе у сврху очувања и унапређења личног здравља и здравља околине, као и стварање трајне навике да физичко вежбање и тренинг буду саставни део свакодневног живота, циљеви су програма „Вода није бабарога”, саопштио је Секретаријат за спорт и омладину.

Применом средстава физичког васпитања и тренинга отвара се могућност за стицањем нових знања, вештина и навика потребних за усвајање нових моторичких активности.

Специфични циљеви програма „Вода није бабарога” су популаризација пливања као базичног спорта, откривање и подстицање талентованости за спорт, избегавање негативних ефеката преране спортске специјализације, дружење деце кроз реализацију спортских активности, као и стварање здравог система вредности и неговање духа заједништва.

На крају обуке врши се провера успешности обуке, а дете које успешно прође кроз обуку пливања добија пригодну диплому и беџ.

Реализација програма ће се вршити радним данима, од 27. марта до 28. априла, у терминима од 10.50 до 12.30 часова и од 17 до 18.30 часова, у Улици омладинских бригада 138.

У овај програм укључују се деца која су се пријавила по слободном избору, узраста првог, другог, трећег и четвртог разреда, наводи се у саопштењу.