понедељак, 29. мај 2023.

Јавни позив незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање

Град Београд већ дуги низ година доноси Локални акциони план запошљавања на годишњем нивоу, у коме су предвиђене све мере и активности које ће се спроводити у циљу подстицаја запошљавања, саопштено је из Секретаријата за привреду.

Ове године, у акционом плану за запошљавање Секретаријат за привреду се определио за финансирање мера и активности у циљу подршке самозапошљавању, у складу са постављеним приоритетом и циљевима, као и доступним финансијским средствима.

Секретаријат за привреду и Национална служба за запошљавање, Филијала за град Београд, потписали су Споразум о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији програма или мера активне политике запошљавања за 2023. годину.

Данас је расписан јавни позив незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање у 2023. години, којим се подстиче запошљавање незапослених лица кроз програм самозапошљавања, тј. додељивања субвенција за оснивање нових стартап привредних субјеката.

Овом мером предвиђено је отварање више од 50 нових привредних субјеката, те да се самозапосли више од 50 незапослених лица.

Све појединости јавног позива налазе се у рубрици „Градски огласи и конкурси”, а додатне информације могу се добити путем позивног центра Националне службе на број телефона 0800-300-301 или на сајту www.nsz.gov.rs, наводи се у саопштењу.