Текуће активности – октобар и новембар 2011.

Током октобра и новембра 2011. Секретаријат за дечју заштиту наставио је да спроводи низ програма и практичних мера бриге о деци предшколског узраста у новоформираним насељима.

Редовним састанцима и комуникацијом са социјалним радницима и васпитачима запосленим у предшколским установама у које су уписана деца из новоформираних насеља, представници секретаријата информисани су о боравку деце у вртићу, како су малишани прихватили колектив, како су се уклопили и како напредују, да ли учествују у свим активностима, као и о њиховом односу са васпитачима.
Припремни предшколски програм од осамнаесторо уписане деце похађа седамнаесторо.

Представници предшколских установа редовно обилазе насеља и разговарају са родитељима ромске деце која похађају припремни предшколски програм и са свима је успостављена добра сарадња.

У свим предшколским установама у току је прикупљање гардеробе и обуће за зиму коју ће представници предшколских установа поделити деци приликом редовне посете насељима.

Поред овога, настављено је и са другим активностима, па је тако око 100 малишана из свих пет насеља имало прилику да гледа спектакл на леду, представу „Принцезе и хероји” у Београдској арени.

Секретаријат за дечју заштиту ће у свих пет насеља обезбедити новогодишње пакетиће за децу узраста до десет година.