Текуће активности – јануар и фебруар 2012.

Током јануара и фебруара 2012. Секретаријат за здравство наставио је да спроводи програм здравствене заштите у новоформираним насељима.

Представници секретаријата и медицинске екипе надлежних домова здравља наставили су са устаљеном праксом месечних обилазака насеља. Свим становницима којима је било потребно пружена је медицинска нега, преписана терапија, а проверено је и да ли сви имају оверене здравствене књижице. Медицинске екипе обишле су породиље и одојчад, као и труднице у свим насељима. Сва деца су редовно вакцинисана, немају здравствених тегоба и редовно похађају школу. Такође је установљено да је један број деце и одраслих без здравствених књижица па се ушло у процедуру како би их што пре добили.

Становницима новоформираних насеља Секретаријат за здравство помогао је да добију здравствене књижице, као и да се определе за изабраног лекара у домовима здравља. Намера је да се родитељи упућују на изабраног педијатра и да се вакцинација и сви прегледи обављају у саветовалишту дома здравља.
Урађен је и хигијенско-епидемиолошки надзор свих насеља.

Осим ових активности, организованa су и едукативна предавања и радионице о значају редовне вакцинације, о контрацепцији, полно преносивим болестима, општој и личној хигијени, оралној хигијени, исхрани... Одржано је и предавање женама генеративног и постгенеративног доба на тему превенције рака грлића материце, a подељене су и едукативне брошуре.