subota, 11. maj 2024.

Novo igralište u vrtiću „Bubamara”

Mališani koji pohađaju vrtić „Bubamara” u Ulici braće Krnješevac 6 u Zemun polju dobili su nove sprave za igru i renovirano igralište zahvaljujući Gradskoj opštini Zemun, koja finansira uređenje dvorišta vrtića u okviru Predškolske ustanove „Dr Sima Milošević”, saopštavaju iz ove gradske opštine.

Igralište, površine oko 200 metara kvadratnih, prekriveno je tartan pločama, dok je pristupna staza popločana behatonom. Mališani će uživati u igri na novom mostiću sa toboganima, gumenim figurama, multifunkcionalnom kompleksu i u nekoliko interaktivnih panela.

Pored igrališta postavljena je informativna tabla sa uputstvima za korišćenje sprava za igru, obaveštenjem da se igralište redovno održava, ali i koje upućuje na oprez prilikom boravka na igralištu.

Dvorište vrtića će uskoro biti ozelenjeno, a biće postavljene i nove sadnice, klupe za odmor i kante za otpatke.

U vrtiću borave mališani, uzrasta od tri do sedam godina, koji su raspoređeni u 16 vaspitnih grupa. Takođe, u objektu borave i mališani do tri godine u pet jaslenih grupa.

 Gradska opština Zemun nastavlja sa realizacijom projekta uređenja dečijih igrališta u zemunskim naseljima, podsećaju iz ove gradske opštine.