четвртак, 9. мај 2024.

Тематски обилазак Новог гробља

Настављајући деценијску традицију вођених тематских обилазака Новог гробља, из ЈКП-а „Погребне услуге” ће организовати у недељу, 12. маја, у 11 часова још једну шетњу Новим гробљем под називом „Трагом странаца на Новом гробљу”, саопштено је из овог предузећа. 

Посебнo богатствo и вредност Београда и Србије чини помешаност култура, разноврсне етничке, националне и верске нематеријалне и материјалне културне баштине. Бројни странци који су овде долазили и остајали, учествовали су у стварању културне слике града и земље која плени својом разноликошћу, ширином, спојем неспојивог и посебним духом. 

Посетиоци ће се током шетње упознати са животима појединих људи који су напустили своје постојбине и за живот изабрали Београд, а за нову домовину Србију. Такође, у овој динамичној шетњи алејама Новог гробља имаће прилику да се упознају са животима људи који су дошли са стране, а који су стварајући, улепшавајући, градећи, побољшавали слику града, земље и нас самих. Посетиоци ће имати прилику да виде неке од бројних гробова великих уметника, индустријалаца и других који су обележили живот овог града и земље инкорпорирајући у њих своју душу и знање.