уторак, 26. март 2024.

Београд у фокусу реномираних италијанских медија

Поводом презентације Београда у оквиру пословног догађаја „Aviareps RoadShow 2024” у Милану, о нашој престоници писали су реномирани медији специјализовани за туризам, саопштено је из Туристичке организације Београда.

Часопис „Travel Quotidiano” позива италијанске туристе да открију све што град нуди. Наводе да је Београд лоциран на ушћу двеју река и да фасцинира посетиоце својом живописношћу, гостопримљивошћу и срдачном атмосфером. „Један од најстаријих градова у Европи, Београд нуди јединствен спој историје, културе, традиције и модерног духа”, наводи се у чланку.

Чувени магазин „Guida Viaggi” пише да се Београд сматра „растућом звездом на интернационалној мапи градова за продужени викенд”, нудећи активни градски одмор, културне садржаје у комбинацији са гастрономијом која је спој балканске кухиње и медитеранских утицаја, као и веома жив ноћни провод. Све то је могуће из осам италијанских градова директним летовима „Ер Србије”.

Магазин „TTG Italia” истиче да Београд није само дестинација за викенд-одмор већ и пословни туризам, и то захваљујући доброј инфраструктури, хотелима, аеродрому „Никола Тесла” који је прошле године превезао рекордних 7,94 милиона путника, као и чињеници да се увелико припрема да угости светску изложбу „Eкспо 2027”.

Портал „Quality Travel” је дао детаљни опис туристичке понуде наше престонице, као што су туристичке атракције, музеји, хотели, те бројне локације које треба посетити.

„Београд је растућа дестинација са значајним повећањем долазака и ноћења како у сегменту ‘leisure’ тако и MICE туризма”, увод је у чланак у „Mission Mice Travel” који даје бројне разлоге за посету Београду и препоруке шта у њему посетити.

Током радионица одржаних у Милану, а затим и Риму и Напуљу, остварени су контакти са изузетно великим бројем туроператора и туристичких агенција којима су представљене могућности организовања индивидуалних, групних, пословних и специјализованих путовања у Београд и Србију.

Имајући у виду чињеницу да национална авио-компанија „Ер Србија” ове године лети из осам италијанских градова у Београд, као и значајан пораст у броју долазака и ноћења италијанских туриста (пораст од 34 одсто у доласцима и 32 одсто у ноћењима у 2023), учешће на овом догађају било је од изузетног значаја за даљи развој италијанског тржишта, наводе из Туристичке организације Београда.