петак, 16. септембар 2011.

Промоција здравог живота за особе са инвалидитетом

На Ади Циганлији, на спортским теренима  намењеним особама са инвалидитетом, данас је одржана друга манифестација посвећена промовисању здравог стила  живота особа са инвалидитетом.

– Ада Циганлија је излетиште које је готово у потпуности прилагођено особама са инвалидитетом. Поред тога што стално радимо на томе да понудимо што већи број садржаја особама са потешкоћама, организацијом оваквих манифестација настојимо да им додатно пружимо подршку у њиховој још већој друштвеној интеграцији. Желимо да овакве манифестације буду што чешће и да заједнички радимо на изградњи бољих животних услова за све наше грађане – рекао је директор ЈП „Ада Циганлија” Зоран Гајић.

Представници удружења особа са инвалидитетом имали су прилику да се упознају са разним индивидуалним и колективним вежбама, као и да се опробају у различитим спортским дисциплинама. Особама са инвалидитетом придружила су се и деца четвртог разреда ОШ „Дринка Павловић”. Организација спортског дана за особе са инвалидитетом има за циљ психосоцијалну подршку особама са инвалидитетом које оваквим активностима могу да науче како да унапреде свој живот и да им свакодневне активности буду лакше.

– Оваквим спортским манифестацијама шаљемо поруку свим особама са инвалидитетом да уз вежбање и здрав начин исхране, могу квалитетно да живе као активни учесници у свим аспектима друштвене заједнице – рекао је председник саветодавног тела за особе са инвалидитетом при кабинету градоначелника Дарко Ивић.

Хенди центар „Колосеум” и ЈП „Ада Циганлија”, у сарадњи са саветодавним телом ОСИ при кабинету градоначелника, у мају ове године започели су организацију спортско-рекреативних  активности посвећених особама са инвалидитетом.