субота, 3. децембар 2011.

У Сава центру обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

 У ресторану „Сава“ у Сава Центру вечерас је одржана централна манифестација поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, коју су заједнички организовали Саветодавно тело особа са инвалидитетом при Кабинету  градоначелника Београда и Хенди центар “Колосеум”, а под покровитељством Министарства рада и социјалне политике.

 –Овогодишња тема и циљ традиционалне манифестације, коју организујемо шести пут, јесте  да се кроз уметнички програм стави акценат на промоцију талента и способности особа са инвалидитетом. Драго нам је што вечерашњем догађају присуствују еминентни гости из света музике и позоришта, као и представници невладиних организација из Београда и Србије и представници друштвено одговорних предузећа – рекао је Дарко Ивић, председник Саветодавног тела ОСИ при Кабинету градоначелника и истакао да је овогодишња прослава добар начин да се покаже да особе са инвалидитетом могу да функционишу у свим делатностима, као што су певање, глума и рецитал.

 Током веома посећене вечери такође су наступили и Вјера Мујевић,  Славко Николић, Дарко Варга, Милица Поповић, Дах Театар, Гудачи Светог Ђорђа и многи други.