петак, 27. мај 2016.

Почео „Београдски манифест”

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић свечано је данас отворио Други фестивал манифестационог туризма „Београдски манифест”, који се до 29. маја одржава на Калемегдану. 

Младеновић је изразио задовољство што манифестација окупља туристичке организације, уметнике, музичаре и спортисте на једном месту и то у нашем главном граду. 

– Београд је препознао значај туризма, где из године у годину имамо двоцифрен раст броја туриста. Такође свакодневно побољшавамо инфраструктуру како бисмо задовољили потребе туриста, како страних тако и домаћих, и омогућили  им пријатан боравак у Београду – указао је Младеновић. 

Он је истакао да се на овој манифестацији презентују и сви остали  догађаји које се организују у другим градовима Србије, али и у Бугарској, Турској и Тунису, земљама које су подржале овогодишњи фестивал. 

– Подршком оваквим и сличним манифестацијама Град Београд, Влада Србије и Туристичка организација Србије чине велики помак у туристичкој промоцији наше земље – закључио је заменик градоначелника и позвао Београђане да до недеље посете Калемегдан и уживају у програму овогодишњег фестивала.

Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић истакла је да је та организација препознала ову манифестацију као веома значајну за развој туризма, не само Београда већ и читаве Србије. 

Посетиоци ће, према њеним речима, имати прилику да на једном месту, у десет различитих зона, виде манифестације из читаве Србије, али из региона, које се у различито време одржавају током читаве године.

Она је поновила да се тренд раста иностраних и домаћих туриста у Београду и Србији наставља и у првом кварталу ове године, док манифестације као што је „Београдски манифест” доприносе том расту.  

Организатори су подсетили да је прошлогодишњи фестивал посетило 25.000 људи, представило се више од 40 излагача и 2. 000 учесника. Ове године се број излагача и учесника удвостручио, док су предвиђања да ће фестивал посетити више од 90.000 људи.