четвртак, 30. јун 2016.

Весић: Воду у Стублинама добија 150 кућа

Градски менаџер Горан Весић и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић обишли су данас Стублине, где почиње изградња примарне водоводне мреже дуж Ваљевског пута. Радове изводи „Водовод и канализација” Обреновац, у оквиру реализације оперативног програма снабдевања водом за пиће насеља на подручју општине Обреновац. 

Весић је подсетио да када је пре више од годину дана премијер Александар Вучић отворио ново обданиште у Стублинама, грађани су се жалили на то што део Стублина нема воду. 

– Овај посао се ради од средстава Општине Обреновац, јер за руководство ове општине водоснабдевање је приоритет. Веома је важно што ће у наредне четири године апсолутно сви делови Обреновца имати воду и то се уклапа у план да до 2020. сви делови Београда имају воду и канализацију. То је нешто што смо обећали грађанима. Сада се ради 500 метара водоводне мреже, а резултат овог посла ће бити да 150 кућа у Стублинама добије воду, као и школа и амбуланта, а касније и други делови овог насеља, као и остали делови Обреновца – рекао је Весић. 

Он је нагласио да је Град Београд издвојио 90 милиона динара за изградњу нових рени-бунара у Забрежју.

– Обреновац има независтан систем водоснабдевања и зато је било веома важно, с обзиром на то да се шири водоводна мрежа, да се уради и нешто с рени-бунарима и то смо урадили. Истовремено се ради и на канализацији, а највећи пројекат који у Обреновцу радимо је у насељу Шљивице. За тај пројекат смо планирали 50 милиона динара, у току је формирање грађевинских парцела. Рађена је канализација у Тамнавској улици, урађен је колектор за прикупљање канализације – рекао је градски менаџер и додао да је недавно пуштен пут Мислођин–Дражевац. 

Према његовим речима, у наредном периоду радиће се пут од Вранића према Дражевцу, који је такође у лошем стању. 

– Грађани Обреновца могу да очекују да ће, што уз помоћ Града Београда, што Републике Србије или из средстава општине, у наредном периоду бити решени многи инфраструктурни проблеми – рекао је Весић и захвалио Општини Обреновац што на правилан начин користи средства из буџета.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да се у селу Стублине остварује заједничка визија и развој општине заједно са Градом Београдом.

– Као што су воду у претходне четири године добили Баљевац, Дражевац, Конатице и делови Мислођина, у наредне четири године воду ће добити Стублине, где су радови у току, Орашац, Бровић и Пироман. На тај начин ће свако домаћинство у Обреновцу имати воду – рекао је Чучковић захваливши Граду Београду на помоћи за нове рени-бунаре у фабрици воде у Забрежју. 

Како је рекао, ова сарадња ће се наставити и на изградњи путева, већ сутра креће реконструкција пута ка Забрану, а асфалт, вода и канализација ће бити приоритет и у наредном периоду. 

Догађају је присуствовао и Мирко Вранешевић, председник СО Обреновац.