петак, 1. јул 2016.

Представници Асоцијације кинеских привредника у Старом двору

Град Београд ће наставити да сарађује са пријатељима из Кине и уједно развија наш медицински туризам, али не само у Београду већ и у читавој Србији, рекао је члан Градског већа Драгомир Петронијевић након разговoра са представницима Асоцијације кинеских привредника из града Ханџоа.

Петронијевић је кинеску делегацију, са Чен Ријуом на челу, угостио у Старом двору и том приликом нагласио да су ово први плодови посете кинеског председника Си Ђинпинга Србији.

– Данас овде имамо прве заинтересоване компаније за медицински туризам. Они већ раде са Немачком, Јужном Корејом, Шведском и многим другим земљама, а од овог лета почињу да раде и са Србијом – истакао је Петронијевић.

Председник Асоцијације привредника града Ханџоа нагласио је да је кинески председник након повратка из Србије дао подстрек даљем истраживању могућности сарадње две земље.

– Представили смо компаније које су заинтересоване за област медицине, медицинског туризма и естетске стоматологије и ортопедије у Србији. Веома смо задовољни што смо успели да остваримо увид у неке производе који би могли да се увозе у Кину – рекао је Чен Рију.