уторак, 6. септембар 2016.

Синиша Мали обишао новоотворени вртић у Земун пољу

Градоначелник Београда Синиша Мали и председник општине Земун Дејан Матић обишли су данас новоотворени вртић „Оаза”, који се налази у простору објекта „Електронске индустрије” у Земун пољу. Догађају су присуствовали градска секретарка за образовање и дечју заштиту Снежана Ђурић и директор Агенције за инвестиције и становање Лука Петровић. 

Градоначелник је том приликом навео да нов вртић, који је направљен по савременим стандардима, има места за око три стотине малишана. 

– Сигуран сам да ће деца у њему уживати и квалитетно проводити своје време. На нама је да наставимо да градимо нове објекте, па ћемо тако у наредном периоду отворити вртиће у Овчи и Алтини. Посебно ми је драго то што се и приватни вртићи отварају широм града, а до сада је у такве установе уписано више од пет и по хиљада деце. Све то оправдава нашу одлуку да приватне предшколске установе укључимо у процес субвенционисања – нагласио је Мали.

Градоначелник је подсетио да је 2013. око 11 хиљада малишана уписано или је тражило упис у предшколске установе у Београду, док их је ове године било готово 22 хиљаде. 

Дејан Матић је најавио да ће ускоро у Угриновцима бити отворен нови вртић, и то у адаптираним просторијама дома културе. Са таквом политиком ће се наставити, истакао је Матић, како би 1.300 неуписане деце са територије ове општине нашло своје место у вртићима.

Директорка ПУ „Др Сима Милошевић” Јасмина Боуали Станојковић навела је да је,  сходно и свом називу, нови вртић оаза за децу, запослене и родитеље. Како је додала, у објекту ће се радити по „Монтесори програму”, који је до сада показао добре резултате у објекту „Петар Пан” у Батајници.