понедељак, 12. септембар 2016.

Општина Врачар ће помоћи БДП, култура и духовност приоритет

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић обишао је данас Београдско драмско позориште (БДП) и у разговору са директором позоришта Слободаном Ћустићем, најавио помоћ општине у реализацији најављених пројеката и других планова БДП.

– Дошли смо да разговарамо са директором Ћустићем и видимо који су планови и потребе БДП и где би локална управа могла да ступи на сцену и помогне – рекао је Недељковић.

Он је новинарима рекао да је од директора БДП добио информацију да је у плану пет премијера и поручио да општина Врачар хоће да помогне у реaлизацији тих пројеката и најавио помоћ приликом будућих грађевинских радова.

Према његовим речима управа општине Врачар је ту да помогне јавним предузећима, што и позориште јесте, али пре свега да помогне развоју културе и очувању духовности грађана. Он је указао да ће руководство општине, колико јој је битно и колико јој је стало до уметности и културе показати тиме што ће Дан општине Врачар, 14. октобар, обележити управо у БДП.

Недељковић је оценио да ће то бити прави начин да се, на исто тако правом месту, представи општина у културном, духовном и сваком другом смислу и где ће грађани уједно видети шта је до сада урађено и шта ће се све урадити.

Ћустић је са своје стране захвалио Недељковићу који је са сарадницима обишао позориште, назначио да је након две године од како је на челу БДП ово први пут да је неко од представника општине посетио Београдско драмско и подвукао да се на његове позиве нико није одазивао од претходне општинске власти.

– Не само што нису нудили помоћ него су и одмагали кад су могли и то време је колико видим прошло. Духовност је једини гарант да један народ може да опстане и ко помаже духовност тај помаже и свој народ – рекао  је Ћустић и додао да је председник општине доласком у БДП показао "да има слуха" и разуме да је позориште центар духовности у којем су сабрани писменост, култура, уметност и образовање.