уторак, 13. септембар 2016.

Јавно надметање за продају земљишта на локацији „Галеника”

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда расписала је оглас о јавном надметању за отуђење грађевинског земљишта у јавној својини Града Београда на локацији „Галеника” у општини Земун. Земљиште ће бити продато инвеститору који понуди највећу цену, а пријаве за учешће се подносе до 17. октобра, док ће се јавно надметање одржати 18. октобра у дирекцији.

Понуђене су две појединачне грађевинске парцеле површина 3.802 квадратна метра и 3.231 квадратног метра, на којима је планирана изградња привредних делатности, док у оквиру ове зоне није дозвољена изградња стамбених објеката. Локација је инфраструктурно опремљена, а обавеза инвеститора је да изведе све радове на припремању и опремању грађевинског земљишта у оквиру грађевинских парцела које су предмет отуђења.

Земљиште се налази иза комплекса фабрике „Галеника”, између ауто-пута Е75 и Батајничког пута. Почетни износ цене за отуђење грађевинског земљишта утврђен је на основу процене тржишне вредности, коју је израдила Управа јавних прихода Града Београда и износи 9.209,24 динара по метру квадратном земљишта, тако да укупан почетни износ за прву грађевинску парцелу износи 35.013.530,48 динара, а за другу 29.755.054,44 динара.