петак, 16. септембар 2016.

Најбољи вождовачки ђаци отишли на наградно путовање

Ученици 16 основних школа са Вождовца који су постигли најбоље резултате из области спорта награђени су тродневним путовањем по Србији, под називом „Спортом кроз историју”. Њих је данас на пут испратио председник градске општине Александар Савић, пожелевши им да се одморе, упознају Србију и њену историју, а када се врате да наставе добро да уче и постижу успехе у спортским активностима. Он је додао да ће општина наставити да улаже у омладину и школски спорт кроз програме сличне овом „са жељом да се постигну још бољи резултати у развоју наше деце”.

У оквиру програма школског спорта, који реализује Градска општина Вождовац,  ученици ће обићи културно-историјска места: споменике на Мишару и Церу, манастире Троношу и Лелић и спомен-куће Вука Караџића у Тршићу и  Десанке Максимовић у Бранковини, цркве, музеје и друга значајна места.

Најбоља 32 вождовачка ђака на пут су кренула у пратњи проф. др Владислава Илића, директора Високе струковне школе Академија фудбала из Београда, који ће ученицима одржати стручна предавања о историји спорта.