недеља, 25. септембар 2016.

Покренути поступци за три угоститељска објекта који нису испоштовали Одлуку Скупштине града

Градска секретарка за инспекцијске послове Соња Подунавац изјавила је данас да су инспектори током претходне ноћи у ванредној контроли угоститељских објеката у Цетињској, Зетској и Скадарској улици поднели три пријаве за емитовање музике са разгласа ван времена у коме је то дозвољено и једну пријаву због непоштовања одлуке о радном времену.

– Као што је јавности познато, изменом Одлуке о радном времену коју је усвојила Скупштина Града Београда одређено је да угоститељски објекти који се налазе у улицама Цетињској и Зетској могу да емитују музику радним данима до 23 сата и викендом до поноћи, а да раде сат времена дуже. Од како је та одлука ступила на снагу, наши инспектори и комунална полиција проверавају у поноћ, односно у један сат после поноћи да ли угоститељи поштују градску одлуку – указала је Соња Подунавац за Беоинфо. 

Она је прецизирала да су инспектори током претходне ноћи утврдили да угоститељски објекат „Машина" емитује музику десет минута после поноћи, док је за угостиљски објекат „Show room" утврђено да није прекинуо са радом ни са емитовањем музике и сат и по после поноћи. 

– По налогу инспектора, поменути објекти обуставили су рад и написане су им пријаве. После одласка инспектора, а на основу пријава грађана, инспектори су се вратили с комуналном полицијом и извршили ванредну контролу у три сата после поноћи, и утврдили да се из угоститељског објекта „Show room" поново емитује музика. Позвана је полиција, емитовање музике је одмах обустављено, а локал испражњен. Инспекција је написала записник који је власник објекта одбио да потпише и против њега је покренут поступак. Током ноћи извршена је ванредна контрола и објекта „Стриптиз бар” у Скадарској улици, који је такође емитовао музику и кршио Одлуку о радном времену, иако је том одлуком одређено да је у Скадарлији могуће емитовати само акустиичну музику – указала је градска секретарка 

Она је упозорила власнике угоститељских објеката у улицама Цетињској, Зетској и Скадарској да ће се у наредном периоду вршити ванредне контроле поштовања градске одлуке и после један сат након поноћи и да ће се против прекршилаца спровести поступак и изрећи казне од којих је једна и затварање објекта на одређено време.